Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η επίσκεψη του Προέδρου των Ελληνικών Σχολείων στην Αλβανία κ Ανδρέα Μήτση στην Αθήνα.

Με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ Κ Τσιάρα
Η τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου των Ελληνικών Σχολείων στην Αλβανία, κ Ανδρέα Μήτση, στην Αθήνα συνεχίστηκε και χθες, μέρα κατά την οποία συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών τον κ Κ Τσιάρα με τον οποίο είχαν επίσης μια εποικοδομητική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Ο κ Τσιάρας τόνισε επίσης την ομοψυχία και την ενότητα που πρέπει να δείξουν οι έλληνες ομογενείς στην Αλβανία σ’ όλα τα επίπεδα. Αυτή η ενότητα πρέπει να γίνει πραγματικότητα και να μην μείνει μόνο θεωρία η προτροπή.

 Εξέφρασε ανοιχτά την στήριξη του ως προς το Ελληνικό Σχολείο Κορυτσάς και είπε πως και ο ίδιος θα βοηθήσει στην προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος και την αναβάθμιση της Ελληνικής Εκπαίδευσης στην Αλβανία. Δεν έμειναν εκτός συζήτησης και οι συντάξεις του ΟΓΑ για τις οποίες και ο κ. Υφυπουργός είπε πως θα γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για να αποφευχθεί το πλήγμα που θα φέρει η διακοπή τους, στην ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.
Με τον Υπουργό Εσωτερικών κ Ευριπίδη Στυλιανίδη
Την ίδια μέρα ο κ Ανδρέας Μήτσης συναντήθηκε και με τον Υπουργό των Εσωτερικών της Ελλάδος τον κ Ευριπίδη Στυλιανίδη με τον οποίο ανάμεσα σε άλλα βασικά θέματα συζητήθηκε και το θέμα της πολιτογράφησης των ελλήνων ομογενών από την Αλβανία. Ο κ Υπουργός αναφέρθηκε σε επιπλέον ρυθμίσεις που θα γίνουν για την περεταίρω απλοποίηση της διαδικασίας η οποία δεν θα αρκεστεί μόνο στην μείωση των εγγράφων αλλά θα προεκταθεί και σε άλλα σημεία.
Ο κ Ευριπίδης Στυλιανίδης δηλώνει φίλος των Βορειοηπειρωτών. Γνωρίζει εκ βάθους τα προβλήματα τα οποία έχουν οι Έλληνες στην Αλβανία. Στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις του δηλαδή προσωπικά, το Ελληνικό Σχολείο Κορυτσάς και επίσης εκφράζει τα έντονα συναισθήματα αγάπης ως προς αυτό. Ο ίδιος υποσχέθηκε πως θα επισκεφτεί σύντομα το Σχολείο, το οποίο δεν έχει δει από την ημέρα των εγκαινίων κατά την οποία ήταν παρών.
Με τον Υπουργό Παιδείας κ Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
Μετά τις συναντήσεις αυτές που έγιναν εχθές, σήμερα ο κ Ανδρέας Μήτσης συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας τον κ Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν εκτενώς όλα τα θέματα σχετικά με τα Ελληνικά Σχολεία της Βορείου Ηπείρου και ιδιαίτερα για τα προβλήματα του Ελληνικού Σχολείου στην Κορυτσά. Ο κ Αρβανιτόπουλος εκδήλωσε ανοιχτά την στήριξη του ως προς το Ελληνικό Σχολείο Κορυτσάς. Αναφέρθηκε στην δημιουργία ενός ειδικού νομοθετικού πλαισίου για το σχολείο αυτό ώστε να μην επαναληφθούν ξανά τα προβλήματα αυτά. Επίσης ζήτησε να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την απόκτηση της άδειας για το άνοιγμα του Λυκείου στο σχολείο αυτό. Το πρόβλημα που έχει προκύψει, μετά από συνεννόηση με τα άλλα αρμόδια υπουργεία θα λυθεί πολύ σύντομα με διαδικασίες εξπρές .
Κατά αυτό τον τρόπο τελείωσε και από τα γεγονότα κρινόμενη, επιτυχημένη, τριήμερη επίσκεψη του προέδρου των Ελληνικών Σχολείων της Αλβανίας, και ενός εκ των σημαντικών μελλών της Ελληνικής Μειονότητας, του κ Ανδρέα Μήτση. Αυτό που απομένει βέβαια και που όλοι ευχόμαστε, είναι να γίνουν τα απαραίτητα και αυτονόητα εκ μέρους όλων ώστε τα παραπάνω σύντομα να γίνουν πραγματικότητα, γιατί έτσι θα ωφελήσουν πολύπλευρα και σημαντικά τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου