Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Συνεδρίαση νέου ΔΣ "Αδελφότητας Πλακιωτών Βορείου Ηπείρου"

                           ΔΕΛΤΙΟΥ  ΤΥΠΟΥ
 "Αδελφότητας  Πλακιωτών  Βορείου  Ηπείρου"

Την  Παρασκευή (29/05/2015) στις Αχαρνές  Αττικής συγκλήθηκε το νέο δεκαπενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας  υπό το νέο προεδρείο που έχει ως εξής:
Πρόεδρος:                ΓΡΗΓΟΡΗΣ  Κ. ΓΚΙΖΕΛΗΣ
Αντιπρόεδρος:         ΠΑΝΤΕΛΗΣ  Μ.  ΠΑΠΠΑΣ
Ταμίας:                     ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ.  ΜΗΤΣΗΣ
Γραμματέας:             ΚΑΛΛΙΟΠΗ    Σ.   ΚΟΛΛΙΑ

1. Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσιάστηκαν τα κορίτσια του χωριού με τις καταπληκτικές παραδοσιακές στολές του Βούρκου που έφτιαξαν μόνες τους,
ενώ η Αδελφότητα αγόρασε τα υφάσματα και τα υπόλοιπα στολίδια για τις 14 στολές του χορευτικού συγκροτήματος.
Αυτή η πρωτοβουλία των γυναικών & μανάδων του χωριού μας αξίζει θαυμασμό και αποδεικνύει πως με συλλογική προσπάθεια τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από αυτά που όλοι περιμέναμε.
Αυτό το απόδειξε το χωριό μας και  με τον μεγάλο αγώνα για την ανέγερση του νεόδμητου Ιερού Ναού που κοσμεί το χωριό.
Οι στολές είναι  μια περιουσία πολιτιστική για το χωριό  και μια κληρονομιά για την νέα γενιά η οποία καλείται να συνεχίσει την διατήρηση και την διαφύλαξη  των ηθών και εθίμων του τόπου μας.
Αξίζουν συγχαρητήρια για την ομάδα αυτών των γυναικών με την πρωτεργάτρια την Παναγιώτα Σπύρου –Σκεύη, την Βασιλική Γκιζέλη, την Γαρυφαλλιά  Φωτείνη –Γκιζέλη και την Άννα Γκιζέλη.

2. Το επόμενο θέμα που απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν ο προγραμματισμός για την διοργάνωση του πανηγυριού  στο χωριό την 16ην Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του νέου Ιερού Ναού "Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού"
Τέθηκαν οι προτεραιότητες και αρμοδιότητες, ενώ αποφασίστηκε η αγορά από το ταμείο της Αδελφότητας (300 καρεκλών και 40 τραπεζιών πλαστικών όπου θα είναι μια σημαντική περιουσία για το χωριό)  καθώς και οι αγορές για τις ανάγκες του πανηγυριού.

3. Ενόψει τον δημοτικών εκλογών ,την 21ην Ιουνίου 2015, που θα διεξαχθούν στην ιδιαίτερή μας Πατρίδα, την Βόρειο Ήπειρο, καλούμαστε και εμείς οι Πλακιώτες να ασκήσουμε το δικαίωμα αυτό και να ψηφίσουμε για το μέλλον του τόπου μας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου  της  Αδελφότητας


           Ο Πρόεδρος     ΓΡΗΓΟΡΗΣ  Κ.  ΓΚΙΖΕΛΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου