Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Παραίτηση Διοικητικού Συμβουλίου Αδελφότητας Πλακιωτών


Στις 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας Πλακιωτών. Οι εκλογές οδήγησαν σε συγκρότηση σώματος που απαρτιζόταν από 17 αιρετά μέλη, ωστόσο η δράση τους διεκόπη απότομα ύστερα από την αυθαίρετη απόφαση του προηγούμενου Συμβουλίου να κρατήσει το ταμείο και να αρνείται να συνδιαλεχθεί με τους αντιπροσώπους του νέου συμβουλίου.
Τα μέλη του προηγούμενου συμβουλίου αγνοούν σκόπιμα ότι μετά την ολοκλήρωση της διετής θητείας τους και την απαλλαγή τους από την γενική συνέλευση παύουν βάσει καταστατικού να έχουν οποιαδήποτε αρμοδιότητα και νομική ισχύ στο συμβούλιο.

Απόρροια όλων των παραπάνω είναι η παραίτηση και η διάλυση του νεοσύστατου Συμβουλίου η οποία αποφασίστηκε αφού πραγματοποιήθηκε συνέλευση διοικητικού συμβουλίου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η παράνομη πράξη της παρακράτησης του κοινού ταμείου της Αδελφότητας και οι εγωιστικές συμπεριφορές των μεγαλύτερων παρεμποδίζουν την επιθυμία των νέων συγχωριανών μας να αναλάβουν ενεργό δράση στα κοινά του χωριού μας και να παράξουν το δικό τους έργο, αφού είναι γεμάτοι νέες ιδέες και θέληση για να συμβάλουν στην εξέλιξη του χωριού. Όντας νεότεροι δεν διατιθέμεθα να αντιπαρατεθούμε στις παραπάνω πράξεις, αλλά κρίνουμε αναγκαίο τα μέλη των προηγούμενων Συμβουλίων να στηρίξουν τα νέα άτομα πνευματικά και υλικά προκειμένου να παλέψουμε συλλογικά για το καλό του χωριού μας.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας,
    Όποιος ανέβασε το παραπάνω ή δεν γνωρίζει τα πράγματα ως έχουν ή εσκεμμένα παραπληροφορεί τους συγχωριανούς μας.
    1ον Κανένας μέχρι και σήμερα 17/01/2019 από τους αρμοδίους του νέου συμβουλίου δεν έχει επικοινωνήσει με τον προηγούμενο ταμεία του χωριού διαδίδοντας ότι δεν επιθυμεί να συνεργαστεί .
    2ον Το προηγούμενο συμβούλιο είχε αποφασίσει τα χρήματα να διατεθούν για να ολοκληρωθούν τα έργα στο χωριό μέχρι και το πανηγύρι το καλοκαίρι και θα είχαν ολοκληρωθεί αν δεν είχε προκύψει η καθυστέρηση από πλευράς του δήμου στην κατεδάφιση του παλιού κέντρου υγείας
    3ον την 2η καθυστέρηση των έργων από συγχωριανούς μας τον Οκτώβριο, το καλώς ή κακός δεν θα το κρίνω εγώ αλλά το μεγαλύτερο μέρος των συγχωριανών μας πιστεύω ότι το κατακρίνει διότι αφορά ένα έργο για το χωριό μας και όχι το σπίτι του άλφα ή του βήτα.
    Τουλάχιστον να είμαστε ειλικρινείς ως προς τα παραπάνω και όχι όπως μας βολεύουν για να καλύψουμε των εαυτό μας ή να δημιουργήσουμε εντυπώσεις διότι αυτό κάθε άλλο παρά διάθεση συνεργασίας δείχνει.
    Άρα σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για παρακράτηση αλλά για διάθεση των χρημάτων στην ολοκλήρωση των έργων τα οποία και θα πρέπει να αποπερατωθούν εκτός αν έχετε καμία καλύτερη πρόταση για την εξευρεση πόρων ως προς την ολοκλήρωση τους.
    4ον όσο για την νεότερη γενιά, που είστε δικά μας παιδιά για μας τους μεγαλύτερους, θα πρέπει πρώτα να μάθετε να κρίνεται με πραγματικά γεγονότα και όχι με το να θίγουμε πράγματα και καταστάσεις που προφανώς δεν γνωρίζουμε, ή δεν θέλουμε να γνωρίσουμε τόσο εύκολα. Όπως εγωιστικά θίγετε το προηγούμενο συμβούλιο το οποίο προσέφερε τα μέγιστα και είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα χωριά. Θέλω να πιστεύω λόγω άγνοιας και όχι προσωπικών αντιπαραθέσεων και εγωισμών κάποιων συγχωριανών μας διότι αυτό κάθε άλλο παρά καλό θα κάνει στο χωριό μας. Εξάλλου τα έργα τους αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους είναι εκεί και ανήκουν και στολίζουν όλο το χωριό και να τονίσουμε πως έγιναν με την βοήθεια όλων σχεδόν των συγχωριανών μας οι οποίοι αγωνίζονται τόσα χρόνια και είναι κρίμα να το αφήσουμε να χαθεί.
    5ο Προκειμένου να βγει το χωριό από αυτό το τέλμα, έλαβε προς τιμήν του με προσωπική πρωτοβουλία, ο φίλος μας και συγχωριανός μας Βαγγέλης Τόκος να προχωρήσει με ένα προσωρινό δοιηκητικό συμβούλιο μέχρι και την διοργάνωση του καλοκαιρινού πανηγυριού ώστε να μην χαθούν οι κόποι αυτών που παλεύουν τόσα χρόνια. Από ότι γνωρίζω με την στίριξει αρκετών μελών του παλιού και νέου συμβουλίου και αρκετών συγχωριανών ανά την επαρχεία, τους οποίους έχει ενημερώσει όλους προσωπικά μέσω τηλεφώνου.
    Αυτή η προτοβουλία θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο αυτήν τη στιγμή και όσοι πραγματικά αγαπάμε το χωριό μας να την στηρίξουμε με όλη μας την ψυχή αφήνοντας τους εγωισμούς και τις προσωπικές αντιπάθειες/αντιπαραθέσεις στην άκρη διότι πάνω από όλα είναι ο το χωριό μας.
    Και μια συμβουλή στην ‘’νέα γενιά’’: να παρακολουθήσουν με προσοχή την έκβαση της πρωτοβουλίας αυτής για να παίρνουν μαθήματα και να διαπιστώσουν ποιοι πραγματικά αγαπούν το χωριό μας και όχι την προβολή τους. Και να είστε σίγουρη ότι για αυτούς που πραγματικά δεν θέλουν την συνεργασία θα πέσουν και οι μάσκες.
    Με εκτίμηση ο συγχωριανός σας Σωτήρης Γκιζέλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή