Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ενωμένοι, ποτέ νικημένοι.


Το βορειοηπειρωτικό ζήτημα βαδίζει προς τον πάτο, κάθε χρόνο και συρρικνώνεται από 5 βουλευτές σήμερα έχουμε έναν και αυτό όλοι το ξέρουμε κάτω από ποιες συνθήκες βγήκε.
Το εθνικιστικό καλπάζει. Το ζήτημα Τσαμουριά από το μηδέν που ήταν,  σήμερα έχει 2 βουλευτές στο Αλβανικό κοινοβούλιο. Όσο εμείς γκρινιάζουμε και διαιρούμαστε, τόσο οι αντίπαλοί μας δυναμώνουν και ενθαρρύνονται. 
Είναι απαράδεκτο ο λαός της Βορείου Ηπείρου να διχάζεται κατά αυτόν τον τρόπο και να μην είμαστε σε θέση να έχουμε μια εθνική στρατηγική.


Δεν μπορούμε άλλο εμείς οι Βορειοηπειρώτες να ανεχόμαστε και να καθοδηγούμαστε από τέτοιου είδους ηγέτες. Φταίει η ηγεσία της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ που διασπάστηκε και ιδρύθηκε νέο κόμμα το Μέγκα;
Βεβαίως και φταίει, έχουν γίνει ανεπανόρθωτα λάθη ,διαφορετικά δεν θα ιδρυόταν το νέο κόμμα του Μέγκα. 
Φταίει το Μέγκα που διασπάστηκε από την Ομόνοια;
Βεβαίως και φταίει, γιατί εμείς που τους ψηφίσαμε δεν τους ψηφίσαμε για τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα, αλλά για την πρόοδο του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος και μέσα από αυτή την οργάνωση να παλέψουν με τη διαφθορά και το κατεστημένο, να σκύβουν το κεφάλι, να στύβουν τα μυαλά τους και να βρίσκουν λύση για όλα τα προβλήματα . Είναι απαράδεκτο να σηκώνονται και να φεύγουν από την οργάνωση όταν δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους …
Φεύγεις από την οργάνωση αλλά που πας;
 1.Γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια ένα ολόκληρο λαό που σε εμπιστεύτηκε για να τον αντιπροσωπεύσεις αντάξια. 
2.Αμέσως αμέσως αποδυναμώνεις τη δυναμική του βορειοηπειρωτικού ζητήματος. 
Ένας λαός ενωμένος και συμπαγής δεν νικιέται εύκολα, έχει δύναμη, έχει λόγο πιστικό και αποδυναμώνει τους αντιπάλους, τους αναγκάζει να ελευθερώνουν έδαφος εις βάρος τους. 
Κόπηκαν οι συντάξεις τον γερόντων μας που μια ζωή αγωνίστηκαν για τη Βόρειο Ήπειρο , δώσανε το αίμα τους, την ψυχή τους και τώρα τους βάλαμε στο περιθώριο. 
Ποιος μπορεί να πάει στην Αθήνα από τους δικούς μας ηγέτες να διαπραγματευτεί γι΄αυτό το ζήτημα;
Έχει κανείς τα μούτρα και τη δύναμη να πάει και να χτυπήσει το γρόθο στην Αθήνα;
Όχι, βέβαια, γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους όλοι. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ποιος και πως θα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής και σε ποια ζώνη θα είναι. 
Πως και πώς να βαστάξουν τις καρέκλες που έχουν και με ποιες ίντριγκες θα αναρριχηθούν πιο πάνω. 
Φταίμε εμείς οι απλοί πολίτες;
 Βεβαίως και φταίμε κι εμείς, γιατί δεν τους παρατήσαμε ποτέ, να μην πάμε κανένας για ψήφο.
Έτσι και αλλιώς η ύπαρξη τους πιο πολύ μας έβλαψε παρά μας ωφελούσε. Δεν τους δώσαμε ποτέ ένα γερό μάθημα, ένα ισχυρό χαστούκι, η να συνέρθουν και να ασχοληθούν με τα δικά μας προβλήματα η να εξαφανιστούν από προσώπου γης. 
Να ξέρουμε κι εμείς να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, είναι κρίμα, είναι έγκλημα αυτό που γίνετε σε εμάς από εμάς.
Όλοι οι ηγέτες μας είναι καλοί και ωραίοι ,έξυπνοι και ικανοί να φέρουν εις πέρας τα καυτά προβλήματα που μας απασχολούν και αυτά είναι πολλά. 
Το ιδιοκτησιακό καλπάζει, κάθε μέρα χάνουμε εδάφη στα εγκληματικά και ψεύτικα δικαστήρια του αλβανικού κράτους. Μας πονάει η καρδιά μας όταν πάμε στα χωριά μας και δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε από τις λάσπες και τους κακοτράχηλους δρόμους, στο σκοτάδι τη νύχτα , χωρίς νερό, χωρίς σχολεία, χωρίς υγειονομικά κέντρα, χωρίς, χωρίς ,χωρίς ….μα με τι στο διάολο ασχολούνται αυτοί οι έπαρχοι, αυτοί οι ηγέτες της Ομόνοιας , Μέγκα και ΚΕΑΔ, αυτοί που ζητούν την ψήφο μας δεν ντρέπονται καθόλου;
Μα τόσο πολύ μας υποβαθμίζουν;
Για τόσο πολύ μ…… ς μας περνούν; 
Δεν φοβούνται μήπως ξυπνήσουμε και τους πάρουμε στα σοβαρά κάποτε;
Εμείς οι απλοί πολίτες τους λέμε, φτάνει πια ως εδώ, ενωθείτε όλοι μαζί, βάλτε νερό στο κρασί σας αφήστε τους άρρωστους εγωισμούς σας, αναδιοργανωθείτε από την αρχή και θα δείτε πόσο δύναμη έχετε.
 Έχουμε τόσο πολύ δύναμη όταν ενωθούμε μέχρι να προσδιορίσουμε την κάθε αλβανική κυβέρνηση όπως την θέλουμε και όταν τη θέλουμε .
Γιατί δεν το κάνετε αυτό; 
Τι σας εμποδίζει;
Εμείς είμαστε σύσσωμα μαζί σας όταν ενωθείτε. Θα έρθουμε όλοι να σας ψηφίσουμε και ξέρετε πόση δύναμη έχουμε εμείς που ζούμε στην Ελλάδα;
Πάρα πολύ, θα βουλιάξουν τα χωριά μας αν ενωθείτε …πάνω από 200 χιλιάδες θα έρθουν να σας ψηφίσουν. Επιτέλους κάνετε αυτό το βήμα της ένωσης και αν χρειαστεί κάποιος να θυσιαστεί και να υποχωρήσει για την ενότητα. Για τη Βόρειο Ήπειρο ρε γαμώτο ……
Σπύρος Σουλιώτης 
Αίγιο. 10-3-1013

1 σχόλιο: