Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ξεκίνησαν η εργασίες για την διαμόρφωση του οικόπεδου και του δρόμου της εκκλησίας στο χωριό Πλακά.

Στης   5-1-2011 ξεκίνησαν  η εργασίες  για την διαμόρφωση  του οικόπεδου και  του δρόμου  της εκκλησίας στο χωριό Πλακά.   Μετά από 15 χρόνια προσπάθειες  από τους κάτοικους του  χωρίου,  τελικά η επιθυμία τους  γίνεται πραγματικότητα. 
Ο Έπαρχος Αλύκου ανταποκρίθηκε  στην αίτηση  της  αδελφότητας Πλακιωτών στην  Αθήνα   και ενέκρινε με πρόταση του στο Επαρχιακό Συμβούλιο την παραχώρηση στην Εκκλησία κοινοτικό οικοπέδου  συνολικής επιφάνειας 3.000 μ2
Στην έναρξη των εργασιών για την διάνηξη του δρόμου και τη διαμόρφωση του οικοπέδου, ο κ. Ηλίας Θανάσης ευχαρίστησε τον γνωστό επιχειρηματία Αχιλλέα Παπουτσή που προσφέρθηκε να αναλάβει δωρεάν τις ανωτέρω εργασίες. Εκ’ μέρους των κατοίκων ο Επαρχος ευχαρίστησε την αρχιτέκτονα Ε. Παπαπέτρου και τον πολιτικό μηχανικό από την Πλάκα Γρηγόρη Γκιζέλη που επίσης αφιλοκερδώς έκαναν τη μελέτη.
Παρόλο που οι καιροί είναι δύσκολοι, ελπίζουμε πως σύντομα με την  συνεννόηση, ευλογία  και οικονομική ενίσχυση της Μητρόπολης Αργυροκάστρου, θα προχωρήσουν οι εργασίες ανέγερσης του ναού στην Πλάκα που είναι το μοναδικό χωριό της Επαρχίας μας χωρίς εκκλησία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου